Mät rätt

Du kanske undrar om det verkligen stämmer, det du ser på kartan när du kollar din tomt? Tja, det händer att det blir fel och det kan oftast uppdagas när det blir tvister med grannarna om vad tomtgränserna går. För att man ska få ett underlag är det ett måste att man vänder sig till någon som är professionell när det kommer till mätningsteknik och det finns ett sådant företag i Uppsala som jag vill rekommendera, med deras hjälp kommer mätningen ske utifrån konstens alla regler. Gå in på hemsidan och läs mer vetja! Man kan mäta på många olika sätt och i dag finns det även teknik som inte fanns förr, som satelliter och GPS-system som kommer att kunna mäta rätt på millimetern.

Innan man börjar med någon mätning är det alltid bra att kolla upp vad som gäller för just din tomt och det kan du göra på Lantmäteriets hemsida eller hos fastighetsavdelningen på Uppsala kommun. Vill du inte göra det själv finns det företag som tar hand om allt det praktiska åt dig, vilket kan vara en stor trygghet.

Förutom tomtgränserna finns det andra mätningar som behövs göras för att allting ska stämma och den mätningsteknik som behövs är helt annorlunda. Det finns som sagt företag som kan hjälpa dig med allting från grundmätningar till deras slutförande, titta in på hemsidan och beställ en offert. Hoppas att det här inlägget har varit till någon hjälp! Men ni får gärna fråga mig om det är någonting som är oklart och det är bara att ställa era frågor nere i kommentarsfältet. Sedan kan ni om ni vill läsa mer även höra av er till det här företaget men ni kan hitta mycket bra information om ni googlar också. Så nu vet ni detta och hoppas att det gav er något att läsa om detta!