Städa hemma

Enligt Agnes Wold ska man inte städa för ofta och inte heller ägna sig åt någonting så meningslöst som att bädda sängen, detta hörde jag på radion. Hur som helst, man behöver ändå städa ibland, och för att göra sin hemstädning rolig istället för betungande, så har jag några tips och råd. Låt oss kolla på dessa:

1. Ge dig en belöning, när du har städat ett rum tar du en paus och dricker kaffe eller te och läser ett kapitel ur din gamla favoritbok.

2. Lyssna på musik samtidigt som du städar.

3. Dansa när du städar! Oavsett om det är hip-hop eller jazz, sådana rytmer kommer att få dig att trampa fortare på allt som ska bort.

4. Bjud in en vän, be din vän att hjälpa dig med städningen. Det kommer säkerligen göra oss mycket roligare.

5. Ge dig i kast med en utmaning, till exempel att skura ur duschkabinen med tops, inte en fläck ska finnas kvar!

Om du inte vill städa själv, så ta hjälp inom hemstädning, det finns många firmor som erbjuder denna service, bara här i Mariestad där jag bor finns minst 20 städfirmor.

Hur ofta ska man städa? Tja, är man pedant, så blir det nästan varje dag, men det är nog det Agnes Wold menar är meningslöst, då det redan efter några timmar är smuts på golven igen, särskilt nu på hösten så drar det in både löv och jord från skorna.

Men ändå, städning behövs, så lita på att jag kommer fortsätta med min hemstädning i tid och otid! Ska man bädda sängen då? Bor man i en etta, så gör man väl det för att det inte ska se stökigt ut, men har man ett sovrum, då behöver man inte bädda, stäng dörren istället. Hoppas ni fick inspiration av detta inlägg!