Metoder för trädfällning

Hej!

Fällning av träd är ibland nödvändigt för att hålla tomten frisk och vacker. Det finns flera olika metoder som kan användas för att fälla ett träd på ett säkert och effektivt sätt. Här är några tips när det kommer till trädfällning:

-Använd enkel utrustning: En kedja eller snara, en yxa eller motorsåg, och en stabil stege är allt du behöver för grundläggande trädfällning.

-Säkerheten är a och o: Se till att du och dina arbetskamrater är säkra när ni arbetar med träden. Använd skyddsutrustning som handskar, hjälmar och så vidare.

-Markera farliga områden: Innan ni börjar fälla ett träd, se till att markera alla eventuella farliga områden runt omkring, såsom elkablar eller andra byggnader.

-Planera hur ni ska fälla trädet: Innan ni sätter igång med trädfällning så planera noga hur ni ska göra. Ta hänsyn till vindriktningen och andra faktorer som kan påverka hur trädet faller.

-Fortsätt arbeta tills allt arbete är klart: När trädet väl har fallit, se till att det inte ligger kvar och blockerar en väg eller något annat. Skicka in en anmälan till din kommun om du behöver hjälp med att få bort trädet.

Trädfällning är inte alltid en enkel process, men med lite planering och ett par grundläggande verktyg så kan det gå smidigt och utan problem. Kom ihåg att alltid sätta säkerheten först! Om du vill ta det säkra före det osäkra så kan du alltid vända dig till något professionellt företag, det finns ett här i Sandviken som jag vet är bra, jag har inte anlitat dem själv men en vän till mig har det och han hade bara bra saker att säga om dem.

Det professionella företaget har jag lagt in en länk till så om du bara klickar på länken kommer du till deras egen sida här på nätet. Hejdå!